Vi söker en Projektingenjör

Milltech grundades 2002, som en avknoppning till Pronyx Wood, och har alltsedan dess utvecklat intelligenta och avancerade styrsystem till sågverk över hela världen. Vi har varit en viktig del i utvecklingen mot det alltmer automatiserade sågverket.
3D-optimering, 3D-mätning, styrsystem är bara några av våra produkter som vi tillhandahåller – smart automatisering för att optimera sågverkets hela produktion.

Vi finns i Växjö samt i Vimmerby med filialkontor och sitter i ändamålsenliga lokaler. För största flexibilitet och allsidighet har vi policyn att våra medarbetare jobbar med samtliga moment i produktionen – från systemering via montering, programmering till driftsättning hos kunder runt om i världen.

Milltech ingår i ARAT Group, en enhet inom Storskogen med bas i Stockholm.
Milltech kan tillsammans med övriga företag i gruppen, erbjuda ett komplett produktprogram, från timmersortering till leveransklara virkespaket. Sågverksföretagen inom ARAT Group är förutom Milltech även AriVislanda, Renholmen, Almab, HögaKusten, Loginor och Hedlunds.

Om tjänsten

Vi söker en projektingenjör som ska driva automationsprojekt mot sågverksindustrin. Vi söker framför allt dig med kompetens inom maskinstyrning. Milltech AB erbjuder ett utmanande och spännande jobb med projekt som medför tjänsteresor över hela världen.

I rollen som Projektingenjör har du i huvudsak ansvar för att programmera och driva större projekt inom sågverksindustrin. Vidare ska du hantera service på befintliga projekt både via distans och på plats.

Din profil

Du som antar denna utmaning har en ingenjörsutbildning inom automation. Utöver din utbildning ser vi gärna att du har 5 års erfarenhet eller mer som ingenjör och är van att arbeta i projektform. Vidare har du goda kunskaper av Beckhoff alternativt Siemens programmeringsverktyg. Du är kunnig i textbaserad programmering samt ”Ladder”. Du har en förståelse för nätverk, god elkännedom och kan läsa elritningar.

  • Du talar och skriver obehindrat svenska och engelska.

  • Som person är du strukturerad, kommunikativ och lösningsorienterad.

  • B-körkort är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vi rekryterar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Vid frågor, kontakta Marcus Nilsson, VD - 070-527 01 00, alternativt marcus.nilsson@milltech.se.

Uppstart: Omgående eller enligt överenskommelse.
Ort/Placering: Växjö alt. Vimmerby, resande
Omfattning: Heltid
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Sista ansökningsdag: 2024-03-31

Välkommen att skicka in din ansökan till marcus.nilsson@milltech.se